A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vérfagyasztó pillanatok – Megszólalt a városlődi horrorkarambol túlélője: „Milliméteren múlt az életem”

Sokkoló videó készült egy balesetről, ami pár napja történt Herend közelében a 8-as főúton. A felvételen az látható, hogy egy forgalomirányító élete millimétereken múlik, egyszerre repül felé egy Peugeot személygépkocsi, egy 80 kilós fűrészgép és a szerkezet kábele. Tamás kizárólag hihetetlen reflexeinek köszönheti, hogy túlélte a balesetet, az utolsó pillanatban ugyanis elugrott a felé száguldó tárgyak és az autó elől.

A családapa annyira elkötelezett a munkája iránt, hogy a történtek után összeszedte az árokból piros tárcsáját, és visszaállt irányítani a forgalmat, nehogy nagy dugó alakuljon ki a forgalmas úton. A drámáról egy éppen arra járó autós készített felvételt. A megrázó baleset túlélője felidézte lapunknak a rémisztő pillanatokat.

– Többször is visszanéztem már a videót, és én sem akarom elhinni, hogy ép bőrrel megúsztam. Egyazon pillanatban három dolog ölhetett volna meg, ha nem ugrom el előlük. Úgy látszik, megérte, hogy egészséges életet élek, és amióta az eszemet tudom, pingpongozom – idézte fel a férfi az eseményeket.

– A napi feladatom, Feri kollégámmal az volt, hogy felváltva engedjük a kocsikat a 8-as út azon szakaszán, amíg a kaszálógép vágja a füvet. Már éppen végeztünk, amikor megtörtént a baj. Pont mondtam Ferinek a rádión, hogy ő már eljöhet a helyéről, aztán én is engedem azt az egy autót, ami nálam áll, amikor hatalmas csattanást hallottam. Odakaptam a fejem, és annyit láttam, hogy az addig álló Peugeot nagy sebességgel jön felém, és az utánfutóján lévő fűrészgép repül a levegőben. Nem tudom, hogy volt annyi lélekjelenlétem, de ugrottam egy hatalmasat, így csak a gép zsinórja talált el. Amint összeszedtem magam, láttam, hogy egy Volkswagen Transporter csapódott a Peugeot-ba – mesélte lapunknak Tamás.

A csodával határos módon megmenekült férfi elbeszélése szerint a Transportert vezető középkorú nő sokkot kapott, pár pillanatig, miután kiszállt az autóból, azt hitte, hogy Tamás és a Peugeot-ban ülő két ember is meghalt.

– Nagyon megijedt, azt gondolta, hogy mindenkit megölt. Aztán rájött, hogy élünk, akkor kicsit megnyugodott. Odamentem a balesetet okozó kocsihoz, amiben a nő párján kívül a hátsó ülésen egy gyönyörű kislány is utazott. Kérdeztem tőle, hogy jól van-e, ő pedig bólintott. Még mindig elsírom magam, amikor eszembe jut a riadt arcocskája. Nem értem, az édesanyja miért nem fékezett, több tábla is jelezte, hogy lassítson. Szerencsére nem lett nagyobb bajom, így visszaálltam irányítani a forgalmat, amíg a helyszínelés tartott – mondta el a Blikknek Tamás.

Tizenhét áldozat húsz év alatt

– Nagyon szigorú előírások szerint végzik mérnökségi munkatársaink a feladataikat. Sajnos a 2000-es években 17 halálos baleset is érte már kollégáinkat munkaterületen, ezekből tanulva próbáljuk őket a lehető legjobban megvédeni. Itt sem ők hibáztak, az autósok közül néhányan azonban egyszerűen nem veszik figyelembe a kihelyezett táblákat – közölte megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Forrás: blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések