A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó: Magyarország és Lengyelország minden támogatást megad egymásnak

Magyarország és Lengyelország a jövőben is minden támogatást megad egymásnak azokban a vitákban, amelyekkel akkor szembesülnek, amikor a járvány után kialakuló új világrend kihívásaira adandó válaszokat keresik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

 A tárcavezető Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel tárgyalt, majd a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiemelte: lengyel kollégájával két olyan kormányt képviselnek, amelyeket az elmúlt hónapokban is komoly vádak és támadások értek. Bár ezek megalapozatlan, hazug támadások voltak, egyik országtól, kormánytól sem kértek bocsánatot azok, akik az elmúlt hónapokban folyamatosan vádolták őket - közölte. Hozzátette: ugyanakkor az biztos, hogy ebben a nehéz időszakban is számíthattak egymásra.

Jacek Czaputowicz arról beszélt, hogy július 1-jén országa veszi át a visegrádi csoport elnökségét, és dinamikus elnökségre készülnek, meg akarják mutatni a világnak és Európának, milyen hatékony ez az együttműködés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések