A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szégyellheti magát: így fogadták egy brüsszeli kórházban a belga kormányfőt – videó

Hűvös fogadtatásban részesült a brüsszeli Szent Péter Kórházban Sophie Wilmès. 

A belga kormányfő tegnap délután kereste fel a létesítményt, amely a belga járványkezelésben kiemelt szerepet tölt be, itt ápolták az első belgiumi koronavírusos esetet is. Amint a miniszterelnöki konvoj feltűnt a kórház udvarán, az ott sorfalat álló személyzet hátat fordított – így köszöntve a miniszterelnököt.

Belgium népességarányosan a járvány által leginkább sújtott európai ország. A mindössze tizenegy milliós államban ötvenötezerre tehető a fertőzések száma, és kilencezren vesztették életüket koronavírusos megbetegedés miatt. A tegnapi demonstrációt a szakszervezetek a belga kormány járványkezelési módszerével, illetve általánosságban a belga egészségügy állapotával, a folyamatos forráscsökkentéssel magyarázták.

Sophie Wilmés hivatalos közösségi oldalain is beszámolt a vizitről, ám a bejegyzésekben „a párbeszéd szempontjából fontos pillanatként” emlegette a látogatást. A Szent Péter Kórház igazgatója köszönetét fejezte ki a miniszterelnöknek. Mint mondta, a kórház személyzete érzelmi hullámvasutat élt át az elmúlt időszakban, így sokféle érzelmet kellett kifejezniük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések