A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sportolók vitték ki a vírust Vuhanból? – Egyre többen szólalnak meg a tüneteikről

Egyre több sportoló beszél arról, hogy az októberben rendezett vuhani katonai világjátékok alatt vagy azt követően tapasztalta a koronavírus tüneteit.

Bár Kínában december elején számoltak be hivatalosan az első megbetegedésekről, sokan úgy vélik, a fertőzés már jóval korábban megjelent.

A tornán több mint száz ország csaknem tízezer versenyzője vett részt, s közülük utólag többen arra gyanakodnak, hogy elkapták a vírust. Legutóbb a német röplabdázó, Jacqueline Bock mesélt erről a brit Daily Mailnek.

– Néhány nap után több csapattársam kezdte rosszul érezni magát, én az utolsó két napra betegedtem meg – mondta a sportoló.

Korábban a francia öttusázó, Elodie Clouvel is arról számolt be, hogy társával, Valentin Belaud-val együtt elkaphatták a vírust, csakúgy, mint az olasz vívó, Matteo Tagliariol és a luxemburgi triatlonos, Oliver Gorges.

Az eseményen magyar sportolók is részt vettek, közülük a triatlonos Tóth Tamás mondta el, a viadalt követően súlyos tünetei voltak.

– Egyhetes borzalmas betegség következett, a koronavírus összes tünetét produkáltam. Nem tudom, hogy az volt-e – mondta Tóth.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések