A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy csata zajlik Európában, ezért támadják Magyarországot

„Nagy csata zajlik Európában. Minden konfliktus összerendezhető, megérthető ennek a logikája mentén. Fontos kérdés, hogy lesz-e birodalom Európában és Európából, vagy megmaradnak a nemzetállamok” – mondta Orbán Viktor Miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, „mi magyarok szeretjük a hazánkat, azt gondoljuk, hogy a világ legszebb országa a miénk, és van egy ezeréves állami történetünk, egyáltalán nem akarunk feloldódni semmilyen birodalomban. A törökökében sem akartunk, a Habsburgokéban is húztuk magunkat ahogy csak tudtuk kifelé belőle, belátva az együttműködés szükségét, de kerestük a függetlenség formáit, és ahogy kiírtuk ’56-ban a falra, nem lettünk törökké 150 év alatt, hát szovjetté sem lettünk negyvenegynéhány éves megszállás alatt sem, és nem akartunk beleilleszkedni és benne maradni a szovjet birodalomban”.

Azt is elmondta, akik Európában birodalmat akarnak építeni, azok a nemzetállamokat be akarják törni egy birodalmi rendbe. Hozzátette, „mi ki akarunk maradni ebből, és meg akarunk maradni magyaroknak, és azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések