A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megérte rájuk szavazni! Közelít a 10 milliárd forinthoz a hiány Miskolcon

Alakszai Zoltán: a város baloldali vezetése a kormányra fogná a csődveszélyt.

Ha nem kezd el azonnal a megoldás érdekében dolgozni Miskolc balliberális vezetése, akkor város menthetetlenül csődbe jut – erről beszélt ma sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP városi frakcióvezetője. Alakszai Zoltán elmondta, a hiány elérte a 8,5 milliárd forintot.

Veres Pálék legújabb közleménye mindenben visszaigazolja a félelmünket, amikor a csődveszélyről és a miskolci baloldal pénzügyi és gazdasági tehetetlenségéről beszélünk – jelentette ki tegnap sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetője. Alakszai Zoltán emlékeztetett arra, hogy a balliberális városvezetés közleményében 7 milliárd forintos hiányt ismert el az irányításuk első fél éve után, az összeg azonban valójában 8,5 milliárd forint. – Ugyanis az elügyetlenkedett várfejlesztés miatt további 1,5 milliárd hiány keletkezett, amit a beismert 7 milliárd forinthoz hozzá kell adni, ha a város meg akarja menteni a beruházást. Márpedig reméljük, azt akarja – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Hozzátette: a városvezetés közleményéből az is kiderül, hogy a magyarázkodásban a magyar kormányra akarják fogni a csődveszélyt, szerintük a kormányzati elvonások okozzák a bajt Miskolcon.

– Ezzel szemben az a helyzet, hogy a kormány semmit nem von el Miskolctól, sőt éppen ellenkezőleg. A pénzügyi valóság az, hogy egyetlen miskolci forint sem kerül az állam kasszájába. A sokat emlegetett gépjárműadó összegénél ugyanis időarányosan magasabb tételt hagy az önkormányzat büdzséjében az az állami járulékkönnyítés, amit az önkormányzati szektor vállalatai is igénybe vehetnek. Emellett a be nem szedett idegenforgalmi adót az állam megtéríti. Továbbá a parkolási díjakat sem viszi el az állam, azok a miskolci lakosoknál maradnak, az már más kérdés, hogy a megszorításpárti baloldal az ilyen lakosságbarát megoldásokat nem szereti – fogalmazott Alakszai Zoltán.

Hozzátette: Miskolcon is hiába kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció az ingyenes parkolást Veres Pálnál, az csak a kormányzati döntés után valósulhatott meg, de ugyancsak hiába kértek méltányos bérlet díjakat az üzleteknek 2020-ra, az volt a baloldal válasza, hogy akinek nem tetszik a bérleti díj, az mehet. A frakcióvezető kiemelte: az édes kevés, hogy a balliberális vezetés szorgalmas diák módjára összeszámolja a felhalmozott hiányt, cselekedni is kellene. Szavai szerint meg kell mondani Veres Páléknak, hogy a hiányt miből pótolják, az adósságot milyen bevételekkel ellensúlyozzák.

Forrás: Magyar Nemzet

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések