A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Másodszor bukott le egy illegális növényvédő szereket árusító férfi a Nébih próbavásárlása során

Próbavásárlás során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy Csongrád megyei magánszemélytől 10 liter gyomirtót vettek, amelyen csak szerb jelölések voltak, majd az ezt követő hatósági ellenőrzésen további 20 kilogramm, szerb felirattal ellátott talajfertőtlenítő szert foglaltak le április közepén - közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

 A hivatal munkatársai a termékeket zár alá vették és elrendelték azok megsemmisítését.

A Nébih közleményében felidézte, hogy a férfit tavaly egyszer már elmarasztalták illegális készítmény árusítása miatt. A hatóság ellenőrei 2019. októberében tartottak próbavásárlást nála, akkor 32 kilogramm cirill betűs, valamint szerb és török nyelvű növényvédőszert vásároltak. Ezt követően a szakemberek két helyszínen összesen 176 kilogramm, szerb és török nyelvű címkével ellátott, Magyarországon nem engedélyezett növényvédőszert vettek hatósági zár alá és rendelték el azok megsemmisítését. A termékeket az érintett ráadásul "üzleten kívül", minden engedély nélkül forgalmazta.

A mostani ügyben mindezek miatt a Csongrád megyei magánszemély, ismételt jogsértőként, több százezer forintos növényvédelmi bírságra számíthat.

A Nébih arra hívta fel a termelők figyelmét, hogy növényvédő szert kizárólag üzletben, megbízható forrásból vásároljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések