Hirdessen itt

Labdarúgás: az FC Bruges hivatalosan is bajnok lett

A belga liga megerősítette a döntését, amely szerint befejezettnek nyilvánították a bajnokságot és így az FC Brugges hivatalosan is megnyerte a 2019/20-as idényt. 

Április 2-án nyilvánította befejezettnek a belga bajnokságot a helyi liga vezetősége. Európában ez volt az első ilyen jellegű döntés és az UEFA akkor azzal fenyegetőzött, hogy ősszel a belga csapatokat kizárja a nemzetközi kupákból. Azóta Franciaországban és Hollandiában is hasonló döntés született és ezek a hangok elcsitultak. A bajnokság befejezéséről azonban csak a beszüntetést követő hatodik héten érkezett hivatalos bejelentés.

A Bruges bajnoki címét csak most lehetett hivatalosan bejelenteni, mivel a döntéshez szükséges volt, hogy az első és a másodosztály 24 csapata egyezzen meg arról, hogy a szezon véget ért. A megegyezés megszületett és így az FC Bruges megnyerte története 17. bajnoki címét. A bajnok mögött 15 pont lemaradással a Gent, míg a harmadik pozícióban a Charleroi végzett. A sereghajtó Waasland Beveren kiesett az élvonalból.

Belgiumban július végéig minden sportesemény megrendezése be van tiltva. Az országban eddig több mint 54 ezren fertőződtek meg a koronavírustól és 8959 halottja van a járványnak.

A hivatalos végeredmény:

1Club Brugge 


2Gent 
3Charleroi 
4Antwerp 
5Standard Liège 
6Mechelen
7Genk
8Anderlecht
9Zulte Waregem
10Excel Mouscron
11Kortrijk
12Sint-Truiden
13Eupen
14Cercle Brugge
15Oostende
16Waasland-Beveren 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések