A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: az online egyetemi vizsgákon akár 15 ezer forintot is bukhat a vizsgázó, ha rossz a netje

A koronavírus-járvány eddig még soha nem látott helyzet elé állította először a gimnáziumokat és az érettségizőket, most pedig az egyetemeket és a vizsgázókat. Az egyetemi hallgatóknak komoly feltételeknek kell eleget tenniük a vizsgák során.

Több egyetemi vizsga is online lesz megtartva a járvány miatt, ez pedig sok kérdést felvet annak fényében, hogyan lesz kieszközölhető, hogy a tanulók lehetőleg ne csaljanak a számonkérés során. A Semmelweis Egyetemen például igyekeznek a már bevett módszereket átemelni az online térbe, így a vizsgáról való hiányzást vagy az internetkapcsolat megszakadását is “nem megjelent”-ként fogják elbírálni, ami akár 14 900 forintos pótdíjat is jelenthet a hallgatónak.


A különleges büntetés értelmében tehát, ha valakinek elmegy a netje vizsga közben, akkor azt “nem megjelent” -ként fogják rögzíteni a Neptunban. A hallgatóknak természetesen lehetősége van a döntést megfellebbezni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések