A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

KariGeri saját sikerének tudja be a kormány intézkedéseit

A vártnál jobban sikerült Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezés. A kormány által gyakran emlegetett közös teherviselést büntetésként kommunikálták az ellenzéki önkormányzatok, ezzel szemben Csepel Önkormányzata nem élte meg tragikusan a források szükséges átcsoportosításait. Emellett a kevés halottszámot és alacsony fertőzöttséget ellenzéki hangok próbálják elvitatni a kormánytól. Karácsony Gergely főpolgármester odáig merészkedett, hogy Facebookra feltöltött videójában azt állítja: a kormány az ő tanácsait követte a védekezésben.

A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszában az ellenzék folyamatosan bírálta a kormány erőfeszítéseit, kormánypárti politikusok óvatosan meg is jegyezték, hogy úgy látszik, az ellenzék a vírusnak drukkol. Mostanra kiderült, hogy a kormány idejében megtett védekezései hatásosnak bizonyultak, a kommunikációt megfordította az ellenzék: ők javasolták az eredményes megoldásokat a kormánynak. Karácsony Gergely főpolgármester egy videót is készített arról, hogy az ő javaslatai alapján cselekedett a kormány, azt sugallva, hogy ő védte meg az országot a koronavírustól. Arról már nem ejtett egy szót sem, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonokban mint a Pesti útiban, vagy a Kamaraerdei intézményben miért alakultak ki gócpontok.

Az önkormányzatoktól elvett fájdalmas veszteségként kommunikálják az ellenzéki pártok azokat a költségeket, amit az állam fordított a területükön a koronavírus elleni sikeres védelemre. A Csepel.info úgy értesült, hogy a 168 Óra hetilap önkormányzatoknak elküldött kérdései alapján a kiemelkedően sikeres védekezést fájdalmas elvonásként jellemzik.

„A kormány sikeres védekezése számításaik szerint 400 csepeli ember életét mentette meg eddig. Lehet-e veszteségnek tekinteni, hogy ennyi ember nem halt meg?”– kérdezte válaszában a csepeli önkormányzat.

„A koronavírus elleni védekezést a kormány és az Operatív Törzs irányítja. Az önkormányzatoknak a védekezésből jóval kisebb feladatok adódnak. Olyanok, mint például az idősotthonok, óvodák, bölcsődék, és más önkormányzati fenntartású szociális intézmények védelme, közterületek rendben és tisztán tartása. A kormány által irányított védekezés az összes magyar önkormányzat területén megvalósul. Ráadásul jelenleg a világ egyik legsikeresebb koronavírus elleni védekezéséről van szó. Ezért nem lehet elvonásról beszélni, csak a források átcsoportosításáról.” – reagált a baloldali lapnak a Csepeli Önkormányzat. A a védekezésre fordított költségekről úgy vélekedett a kormánypárti vezetésű városvezetés, hogy főként költségcsökkenései voltak, hiszen nem valósultak meg például azok a programok, rendezvények, amelyeket tervezett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések