A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony most éppen 85 fa kivágásáról döntött, a ligetvédők mégsem tiltakoznak!

Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzeti jogkörével élve 85 fa kivágásáról döntött hétfőn – szúrta ki az Origo a főváros honlapján.

Karácsony Gergely döntése igencsak képmutató, ugyanis főpolgármester-jelölti kampányának nagyon hangsúlyos elemei voltak a fák és a környezet védelme.

„Megóvjuk a város fáit, újakat ültetünk, és gondoskodunk róluk, hogy a budapestiek eljövendő generációinak biztosítsanak friss levegőt.”

Ilyen, és ehhez hasonló kijelentésekkel dobálózott Karácsony Gergely a 40 oldalas főpolgármester-jelölti programjában, amelyben számtalan alkalommal érinti a témát.

Ezek után azt gondolná az ember, hogy számára fontos a természet. Ám egy, a főváros hivatalos honlapján megjelent fakivágásról szóló főpolgármesteri határozat már teljesen másról árulkodik.

E szerint Karácsony 85 fa kivágására adott engedélyt a Zrínyi úton.
Mint ismert, a járvány miatt életbe léptetett különleges jogrend idején a főpolgármester egy személyben gyakorolhatja a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatásköreit, így ezt a döntést (is) egy személyben hozta meg. Kérdés, hogy nem tudna-e jelenleg ennél fontosabb dolgokkal foglalkozni, mint például a vírus elleni védekezéssel, vagy éppen a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonnal, amely az ország járványügyi gócpontjává vált, és már 44-en elhunytak az intézményben.

Forrás: Magyar Hírlap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések