A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helyszíni tárgyalást indítványozott az ügyészség Csenge ügyében

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség helyszíni tárgyalás különböző bizonyítási cselekmények mellett helyszíni tárgyalás tartását is indítványozta a Borsodnádasdon meggyilkolt K. Csenge ügyében – derült ki az ügyészség csütörtöki közleményéből.

A 17 éves K. Csengét a vád szerint 2017 szeptemberében barátja, B. Roland agyonverte, majd meztelenül a vízelvezető aknába dobta. A 25 éves férfit márciusban első fokon négy év börtönbüntetésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíró indoklása szerint ugyanis B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös és az, hogy ő bántalmazta és szándékosan ölte meg Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg. A férfi a bíróságon tett vallomásában azt állította, azért próbálta eltüntetni a fiatal lány holttestét, mert félt, hogy őt gyanúsítják majd a meggyilkolásával.

Az ítélet azonban nem lett jogerős. Az ügyész a gondatlanságból elkövetett emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, ezért az országosan nagy felháborodást keltő ügy Miskolcról a Debreceni Fellebbviteli Főügyészséghez került. A csütörtöki közleményből kiderült: az ügyészség különböző bizonyítási cselekmények mellett helyszíni tárgyalás tartását is indítványozta. Mint írják, a „szemle és bizonyítási kísérlet során célszerű ellenőrizni, lehetséges-e a sértett más általi bántalmazása anélkül, hogy azt a közelben tartózkodó vádlott ne észlelte volna”.

A bizonyítási indítvány tárgyában a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések