A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamarosan megszületik a döntés: Norvégiában már akár júniusban rendezhetnek koncerteket

Norvégiában júniustól rendezhetnek koncerteket 200 főig, viszont nagyon szigorú előírásoknak kell megfelelniük.

Június közepétől visszatérhetnek a koncertek Norvégiában, amennyiben 200 főnél kevesebb ember vesz részt a rendezvényeken. Már ezen a héten is engedélyezettek a maximum 50 fős koncertek, de nagyon szigorú korlátozások vonatkoznak az ilyen eseményekre.

Az előírás szerint mindenkinek tartania kell egymástól a legalább egy méteres távolságot, jelenleg pedig a rendezvények 200 főben való maximalizálását tárgyalják az ország vezetői. Ha sikeresnek minősülnek az intézkedések, június közepétől érvénybe léphet az enyhítés.

Viszont a fesztiválok megrendezését és lebonyolítását az ország egész nyáron betiltotta, nálunk viszont már akár augusztusban is beindulhat a fesztiválszezon.

Norvégiához hasonlóan Spanyolországban is visszatérhet az élőzene május 11-től. Itt a 90 főnél nagyobb befogadó képességű helyek nyithatnak meg maximum 30 fős közönséggel. Miközben Magyarországon elképzelhető, hogy augusztus végén már tartanak fesztiválokat, Norvégiában a kormány megtiltotta ezeknek a megrendezését szeptember 1-ig, vagyis a fesztiválszezon végéig, és hasonlóan járt el Hollandia, Írország, Svájc, Belgium és Dánia is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések