Hirdessen itt

Ez igen! Egy hónap után úgy néz ki, leküzdötte a koronavírust egy 75 éves beteg a budapesti kórházban: mutatjuk, mi és ki segített – Lekerült a lélegeztetőgépről

Levették a lélegeztetőgépről az április 15. óta a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján súlyos koronavírus-fertőzéssel kezelt 75 éves férfit.

A Semmelweis Egyetem közlése szerint az idős férfi a szérum beadásakor az állapota miatt már több mint 10 napja lélegeztetőgépen volt, ám a kezelést követő napokban meg tudták kezdeni fokozatos ébresztését, május 11-én pedig sikerült levenni a lélegeztetőgépről. A beteg állapota stabil.

A 75 éves férfi április közepén maga jelentkezett a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályán, ahol súlyos COVID 19 betegséget diagnosztizáltak nála. Már másnap lélegeztetőgépre kellett helyezni a több krónikus betegségben is szenvedő férfit.

Állapota miatt a hozzátartozói beleegyeztek, hogy az új vérplazma-terápiát alkalmazhassák nála. A beteg április 27-én kapta meg a szérumot, a következő napokban javultak is az eredményei, így megkezdhették a fokozatos ébresztését, május 11-én pedig véglegesen levették a gépről.

Mint ismert, a terápia lényege, hogy a betegségből kigyógyult emberek vérében termelődött ellenanyagot használják a gyógyításhoz.

Nekik köszönhető

A szérumot a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője, dr. Lacza Zsombor vezette kutatócsoport fejlesztette ki a Semmelweis Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetem virológiai központjával együtt; a projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta.

Beteg volt? Most segíthet!

Annak érdekében, hogy még több szérumot állíthassanak elő és még több betegen segíthessenek, továbbra is várják a koronavíruson átesett, gyógyult páciensek jelentkezését. Elsősorban olyan 18 és 60 év közöttiek jelentkezésére számítanak az info@orthosera.com e-mail címen, vagy a 06-70-363-87-68-as telefonszámon, akik igazoltan gyógyultak, vagyis 5-6 hete nem észlelik magukon a tüneteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések