A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy év múlva sem lesz egyszerű biztonságos olimpiát rendezni a koronavírus miatt

Az egy éves halasztás ellenére jövőre sem lesz egyszerű biztonságos olimpiát rendezni Tokióban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője - írja a Portfolio az MTI alapján.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO főigazgatója a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közös szombati sajtótájékoztatóján elmondta, reménykednek abban, hogy 2021-ben "Tokió olyan hely lesz, ahol az emberiség a COVID feletti diadal után találkozhat". Ehhez azonban Ghebreyesus szerint elengedhetetlen lesz a "nemzeti egység és a globális szolidaritás".

Thomas Bach, a NOB elnöke elmondta, jelenleg senki sem láthatja előre azt, milyen világban fogunk élni 2021 júliusában, ezért túl korainak tartotta azt is, hogy már most a különböző forgatókönyveken spekuláljanak, illetve azt találgassák, mi szükséges majd ahhoz, hogy az összes résztvevő számára biztonságos környezet garantáljanak a nyári játékokon.

A NOB március közepén jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések