A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Anna szerint Orbán Viktor gyáva és menekül

Donáth Anna azt állítja, hogy Orbán nem mer elmenni az EP vitájára, ahol a magyar jogállamiságról fognak vitatkozni. Ismert, Varga Judit igazságügyi miniszter felszólalását letiltotta az Európai Parlament, mint egy diktatúrában, a miniszterelnök válaszként jelezte, hogy nem ért ezzel egyet, és a magyarokat Varga Judit fogja képviselni.


A szexuális zaklató Donáth László lányának sajátos valóságértelmezését már megszoktuk, bár legújabb bejegyzése a szokásosnál is demagógabbra sikeredett, kíváncsiak vagyunk egyáltalán elhiszi-e ezt valaki.

“ORBÁN VIKTOR GYÁVA

A magyar jogállamiságról, külön is az úgynevezett felhatalmazási törvényről fogunk vitázni az Európai Parlament holnapi ülésén. Orbán Viktor tíz éve rombolja a jogállamot. Ezzel a törvénnyel pedig megteremtette egy rendeleti kormányzás lehetőségét is, teljhatalmat szavaztatva magának. Márpedig ez pont olyan önkény, ami ellen az Európai Unió létrejött.

Az orbáni bátorság azonban most belföldre korlátozódik. Csak az állami rádió mikrofonállványával „beszélgetve”, saját propagandáján keresztül, megjátszott kórházi jelenetekkel üzen. Innen kiáltozik a miniszterelnök Brüsszel irányába. Pedig David Sassoli, az Európai Parlament elnöke már megüzente: várják Orbán Viktort is a vitán.

Hiszen ez a szokás, így történt ez a médiatörvény, az alaptörvény és a Sargentini-jelentés vitájában is. Úgy tűnik, a felhatalmazási törvényt már nem meri, nem tudja a miniszterelnök személyesen védelmezni. Orbán Viktor gyáva. Tudja, hogy pontosan a felhatalmazási törvényhez vezető út, a jogállam következetes lebontása miatt indult a 7. cikk szerinti eljárás. Tudja, hogy a következő uniós költségvetésben nyoma lesz annak, amit az EU-forrásokat felhasználva az európai értékekkel művelt.

A magángépekkel türk rokonokhoz, baráti diktátorokhoz repkedő, kórházakban turistaként tébláboló miniszterelnök valamiért pont a legfontosabb vitára nem indul el. Nem mer. Orbán Viktor gyáván viselkedik. Ha így van, megvitatjuk nélküle – és majd emlékszünk erre, amikor legközelebb a sorsáról szavazhatunk.” – írja a dudálást szervező képviselőnő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések