Hirdessen itt

Cannes - Jövő héten közzéteszik a hivatalos versenyprogramba beválogatott filmek listáját

Bár a 73. cannes-i filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt a megszokott formájában nem tartják meg, a hivatalos versenyprogramba beválogatott mintegy 50-60 film listáját a seregszemlét megelőző, az interneten élőben követhető hagyományos párizsi sajtótájékoztatójukon jövő szerdán bejelentik a szervezők.

 "Úgy döntöttünk, hogy nem lehet mindent zárójelbe tenni" - mondta a The Hollywood Reporter című szaklapban megjelent interjúban Thierry Frémaux fesztiváligazgató, aki a fesztivál elmaradását a kezdetektől nem akarta bejelenti, hanem azt hangoztatta, hogy új, alternatív formákban gondolkodik a vezetőség.

A Cannes 2020 címmel készített válogatás célja, hogy a kiválasztott filmek a lehető legnagyobb médiafigyelmet kapják, és hozzájáruljanak a március közepe óta teljesen szünetelő filmgyártás újraindulásához. A fesztiválhagyományokkal ellentétben azonban idén nem lesz verseny az alkotások között, így díjátadót sem tartanak.

"Számos fesztiváltól kaptunk meghívást a világ minden tájáról, hogy bemutassuk a válogatást a szolidaritás jegyében, amit jó volt látni" - jelezte Thierry Frémaux, megemlítve a San Sebastián-i, a puszani (Dél-Korea), a New York-i, a Los Angeles-i, a Mar del Plata-i, valamint a franciaországi deauville-i és angouleme-i seregszemlét. Elmondta, hogy továbbra is tárgyalnak a velencei fesztivállal az együttműködésről. "Még mindig nem tudjuk, hogy milyen formát ölthet, de Alberto Barbera (igazgató) nagyon nyitottan áll hozzá" - tette hozzá.

Spike Lee amerikai rendező már korábban jelezte, hogy jövőre is hajlandó elvállalni a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöki szerepét. A szakmabelieknek a hagyományos filmvásárt viszont online formában június 22. és 26. között megrendezik a cannes-i szervezők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések