A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vártnál kisebb nyereséggel zárta 2019-et az Emirates

Nyereséges pénzügyi évet zárt március 31-ével az Emirates csoport, bár az eredményt jelentősen rontotta a koronavírus-járvány.

A társaság honlapján elérhető eredmény-kimutatás szerint az Emirates légitársaságot, és a Dnata földi kiszolgáló céget magába foglaló csoport árbevétele az előző pénzügyi évhez képest 4,8 százalékkal 104 milliárd dirhamra (28,3 milliárd dollár) csökkent, az üzemi eredmény viszont 76 százalékot javult és 6,9 milliárd dirhamot (1,8 milliárd dollár) tett ki. A cégcsoport adózott eredménye 27 százalékkal 1,6 milliárd dirhamra (435 millió dollár) csökkent.

Ahmed Bin Szaíd al-Maktúm, a csoport elnök-vezérigazgatója azt írta, februárig minden a terveknek megfelelően alakult, majd a koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a kereslet, és ezzel a bevételi források is.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhat újra a légiközlekedés az emirátusokban, és a főbb piacokon, de a cég folyamatosan együttműködik a nemzetközi szervezetekkel a légi utazás új szabályainak kialakításában - írta az elnök-vezérigazgató.

Várakozásaik szerint legalább 18 hónapba telik, mire a kereslet a járvány előtti szintre ér vissza, addig a légitársaság és a földi kiszolgáló is mindent megtesz azért, hogy dolgozói biztonságban végezhessék munkájukat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések