Hirdessen itt

A turizmus beindításáról beszélgettek Hajdúszoboszlón

Czeglédi Gyula polgármester rövid tájékoztatást adott a város koronavírus-helyzetéről, valamint az önkormányzat bevételkiesésének következményeiről.

Facebook-bejegyzésben számolt be Czeglédi Gyula egy május 11-én rendezett beszélgetésről Hajdúszoboszló legjelentősebb turisztikai vállalkozóival, valamint Kanizsay György szakbizottsági elnökkel. Az esemény során megerősítette, hogy a tervezett turisztikai kis beruházásokat mindenképpen megvalósítják (új bazársor és gasztro tér), valamint folyamatban van a szállodasor felújításának áttervezése és a Szent István parkra kiírt ötletpályázat értékelése, megvalósításának előkészítése.

A turisztikai vállalkozások nyilatkozatai szerint is a legtöbb szálláshely már pünkösdkor, van, amelyik júliustól fogad vendéget. Hajdúszoboszló főképp a magyar vendégekre számít, emellett várják a V4-országok megegyezését, és romániai nyitást is remélnek.

Tekintettel arra, hogy ezen a nyáron rendezvények tartására a jelenlegi jogszabályok alapján nem nyílik lehetőség, a lehető legtöbb szabadtéri animáció és élménykínálat ad hoc megjelenítésére törekszenek. A szakemberek már dolgoznak rajta, hogy július 1. és augusztus 31. között minden napra jusson valamilyen közterületi látványosság – számolt be a polgármester.

A korábban közzétetteknek megfelelően május 29-én nyit a strand, egyelőre a gyógyfürdő, az uszoda és a fedett élményfürdő nyitása bizonytalan, jelenleg nem megengedett. A szálláshelyek többsége is pünkösdre tervezi a nyitást.

Kiderült továbbá, hogy a vendégek és dolgozók fokozott egészségügyi biztonsága érdekében a hatósági ajánlásokon és követelményeken túl a Hungarospa többlet biztonsági intézkedéseket fog bevezetni. Ez az információ fontos, hogy eljusson a potenciális vendégekhez is, ezért minden érintett vállalkozás hamarosan közzéteszi és törzsvendégeihez eljuttatja ezen intézkedéseket. Az aktuális állami egészségügyi szabályozások, s a hazai turisztikai ügynökség ajánlása szerint a Hungarospa a pünkösdi nyitás mellett döntött. A strand igénybe vehető nettó zöldfelülete 17 hektár, így a jelenlegi szabályok alapján tízezer vendéget fogadhatnak. A medencékre érvényes előírások alapján a medencékben egyszerre 3124-en tartózkodhatnak – hangzott el.

A polgármester bemutatta a TDM új ügyvezetőjét, Lévay Enikőt és helyettesét Forman Annamáriát. Továbbá bemutatásra került a Hungarospa Thermal Hotel új vezetője, Katona Ilona.

Az ezt követő beszélgetésen számos javaslat hangzott el Hajdúszoboszló turizmusának újraindítása érdekében, melyeket a TDM munkatársai dolgoznak fel.

Forrás: HAON, Tibai Irma

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések