A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A megújulás vezette sikerre a sarkadi rendőröket

Nem érzem magam a legjobb rendőrnek, de az biztos, hogy nekem vannak a legjobb kollégáim – mondta a rendészeti kategóriában a Békés Megyei Év Rendőre díjjal jutalmazott zsadányi Hoffmann Mihály. A Sarkadi Rendőrkapitányság kollektívája érdemelte ki „Az év helyi szerve” elismerést, Pikó Tamás kapitány szerint a jutalom kötelezettséggel is jár.

A minap adta át dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya a Békés Megyei Év Rendőre díjakat, amit rendészeti kategóriában Hoffmann Mihály rendőr főtörzszászlós, a Sarkadi Rendőrkapitányság csoportparancsnoka érdemelt ki.

A szakember több mint 25 éve, 1994. szeptember 1-jén szerelt fel, két esztendeig tanult Szegeden, majd Geszten lett körzeti megbízott. 1998-ban került csoportvezetőként a zsadányi rendőrőrsre, máig ott teljesít szolgálatot.

– Nem érzem magam a legjobb rendőrnek, de az biztos, hogy nekem vannak a legjobb kollégáim – fogalmazott, utalva a csapatszellem, a csapatmunka fontosságára. Ezt a mentalitást igyekszik átadni másoknak is.

Mint mondta, a körzeti megbízotti vonalban annak összetettségét szereti, hogy minden egyes szakterülettel együtt kell dolgozni, a bűnügytől kezdve a határrendészetig. Közvetlen kapcsolatban vannak az emberekkel, akik első kézből őket keresik: aki valamilyen problémával szembesül, rögtön a körzeti megbízottól vár megoldást vagy legalább iránymutatást.

Hoffmann Mihály hangsúlyozta a segítségnyújtás fontosságát, az empátiakészséget, hogy talán ez az, amitől jó körzeti megbízott lesz egy rendőrből. Persze a 25 év alatt előfordult, hogy büntetésekre is szükség volt, ám ilyenkor szerinte meg kell értetni az emberekkel, hogy az nem személyesen ellenük irányul, hanem arra azért van szükség, mert a jogszabályokat be kell tartani és tartatni.

Az elmúlt évi eredmények alapján a rendőrkapitányságok és a határrendészeti kirendeltségek közül Békés megyében a Sarkadi Rendőrkapitányság kollektívája részesült „Az év helyi szerve” elismerésben, amelyet Pikó Tamás rendőr alezredes, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetője vett át.

– A sikerben a legfontosabb tényező az emberi volt. Noha vezetői feladat volt megértetni a kollégákkal, hogy szükség van a megújulásra mindenki részéről, nélkülük nem ment volna. Világossá vált, hogy minőségi munkavégzésre kell törekedni. Letettük a voksot egy rövid, közép- és hosszú távú stratégia mellett, a részsikereseknek volt motiválóereje – fogalmazott Pikó Tamás.

Elmondta, az állomány összetétele is ideális. Egyrészt léteznek tapasztalt kollégák; másrészt azok, akiket visz a lendület és ezzel együtt megvan a kellő tudásuk; harmadrészt pedig megvannak a helyi példaképekkel rendelkező fiatalok.

Kifejtette, többtucatnyi tényezőt vesznek figyelembe akkor, amikor összegzik, melyik rendőri szerv lett a legjobb: például a nyomozási eredményesség vagy a bűncselekmények, balesetek száma csak egy mutató a sok közül. Számít az is, hogy mennyi az elfogás, milyen gyors a reagálási idő, hogyan gazdálkodnak az adófizetők pénzéből, mennyi panasz érkezett az intézkedéseikre.

– Ha járok-kelek a városban, esetleg önkormányzatok, civil szervezetek képviselőivel ülök egy asztalhoz, rendre pozitív visszajelzéseket kapok a kollégákról és a közbiztonság helyzetéről – folytatta. Kiemelte: fel sem tűnik, de Sarkad és a környékbeli tíz település békés, élhető. Nyugodtan lehet sétálni az utcán, a lopások száma minimálisra csökkent, ami van, azt pedig felderítik.

A kiválóság lett a kötelezettségük

– Békés megyében hagyománya van a kiválóságra törekvésnek, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a helyi szervek is folyamatosan, magas színvonalon teljesítenek szolgálatot – mondta el Pikó Tamás hírportálunknak, utalva arra, igen magasan van a léc Békés megyében.

– Büszkeséggel tölt el, hogy kiemelkedő kollégák között lettünk a legkiválóbbak – folytatta. Kiemelte, az idei évre azt a mottót választották, miszerint a kiválóságuk a kötelezettségük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések