15 évesen már késsel támadt egy buszról leszálló fiúra Győrben

A Győri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta egy tizenöt éves fiú letartóztatását, aki múlt pénteken Győrben, az utcán, késsel fenyegetve, bántalmazással próbálta megszerezni egy kiskorú fiú hangszóróját.

A megalapozott gyanú szerint a tizenöt éves elkövető és tizennégy éves társa egy győri buszmegállóban figyelt fel a szintén fiatalkorú sértettre, akinél egy olyan 60.000 forint értékű hangszóró volt, amely felkeltette az érdeklődésüket.

A sértettet követni kezdték, vele egy helyi járatú buszon utaztak, majd a sértettet a leszállása után is követték.

A fiút utolérve az idősebb elkövető a hangszórót követelve közölte a sértettel, hogy ha a hangszórót nem adja át, akkor megveri, megszúrja őt. Ennek megerősítéseként elővett egy bicskát, azt kinyitotta és marokra fogta. Ekkor a sértett elfutott.

Mikor az idősebb fiú a sértettet utolérte, őt többször ököllel megütötte, nyakát a könyökhajlatába fogta. A bántalmazással akkor hagyott fel, mikor a telefonja kiesett a zsebéből, és lehajolt azt felvenni.

A sértett újra futni kezdett, az elkövető ismét utolérte őt, és kirúgta a kezéből a hangszórót. A további tettlegességet egy oda lépő felnőtt férfi akadályozta meg. Ekkor a bántalmazó elkövető a sértett zsebéből kiesett 6.500 forint értékű fülhallgatót zsebre téve társával együtt elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a személyi szabadságot korlátozó legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását a késsel való fenyegetést és tettlegességet is megvalósító elkövetővel szemben a bizonyítás meghiúsításának veszélye és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések