A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varga Judit anyósa lett az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese

Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte Erőss Mónikát az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesi tisztségére.

Az index.hu pár nappal ezelőtt írta meg, hogy Erőss Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa tehát – mint írja a portál – nyilvánvaló rokoni, családi kapcsolatban áll a végrehajtó hatalom képviselőjével, aki jelenleg pont az igazságügyért felelős.

Erőss Mónika, aki eddig a Kúria főtitkára volt, 1982-ben szerzett diplomát az ELTE ÁJK-n, több bírósági igazgatási pozíciót is betöltött, valamint közreműködött polgári jogi és polgári eljárásjogi tárgyú, továbbá a civil szervezeteket érintő jogszabálytervezetek véleményezésében, esetenként közvetlen közigazgatási és igazságügyi minisztériumi felkérés alapján.

Az Index cikkére Varga Judit a közösségi oldalán úgy reagált, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében az anyósa pozícióváltása „semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések