A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Változik a SZÉP-kártya: 60 nap a haladék, amit a bankok meghosszabbíthatnak

Miután két bank is önként elállt attól, hogy a SZÉP-kártya határidőn belül fel nem használt egyenlege után díjat szedjen, a kormány is módosította ilyen értelemben a szabályozást. Eszerint 60 nap a haladék, amit a bankok meghosszabbíthatnak.

Az OTP közleményben nyomatékosította, hogy mivel a SZÉP-kártyák felhasználási lehetőségei az elmúlt hetekben beszűkültek, a 2 év után is a számlán lévő állományokra felszámítható havi 3 százalékos díjat három hónapig elengedi. Hasonló lépést már bejelentett a K&H Bank is. Egyelőre csak a harmadik szereplő, az MKB nem tájékoztatott ilyesmiről.

Most azonban az MKB-nak is lépnie kell. A 91/2020. számú, a Magyar Közlönyben már kihirdetett, sőt mától hatályba is lépett kormányrendelet szerint ugyanis a veszélyhelyzet „megszűnését követő 60 napig a  pénzforgalmi szolgáltató a  Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben díjat nem számíthat fel”.

A rendelet szerint a bankok a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatják a kártyabirtokost arról, hogy a  veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számítanak fel a  fel nem használt pénzeszközre. A már bevezetett 3 hónapos haladék tehát (már ahol ezt meglépték) megmaradhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések