A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új, nagyon komoly feladatot kapott az OORI éléről Kásler által eltávolított Cserháti Péter

Cserháti Péter munkájára nem volt szükség az OORI élén Kásler miniszter döntése értelmében, úgyhogy szabaddá vált szaktudását a Semmelweis Egyetem fogja igénybe venni.

Cserháti, amellett, hogy az Országos Orvosi Rehabilitációs intézet főigazgatója volt - míg Kásler Miklós el nem távolította onnan, mondván, nem végezte el a járványügyi vészhelyzetbe rá szabott feladatokat, a Semmelweis Egyetem rektori biztosaként is tevékenykedett.

Felszabaduló kapacitásait most szintén az egyetemen fogja tudni kamatoztatni:

"A Semmelweis Egyetem Dr. Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővíti, és megbízza a Semmelweis Egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is. Mindezek mellett feladata a COVID-19 járvány idején a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló súlyos izomerő veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése, valamint megfelelő felkészülés a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására."

Mint ismert, Cserhátinak ellentmondásos körülmények között kellett távoznia az általa vezetett OORI éléről. Kásler miniszter szerint nem teljesítette a feladatát a koronavírus-járványra való felkészüléssel - gyakorlatilag rengeteg betegágy felszabadításával - kapcsolatban. Kollégái szerint védte a rábízott betegeket, ráadásul szerintük minden utasítást maradéktalanul teljesítette az intézmény a járvány-felkészüléssel kapcsolatban is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések