A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tragédia: meghalt a koronavírussal megfertőződött várandós anya

Drámai hírt jelentett be ma Koszovó Nemzeti Közegészségügyi Intézete a koronavírus-járvány kapcsán.

Az Anatolia hírügynökség cikke szerint az országban 604 regisztrált fertőzött és 18 elhunyt van már.

Az elmúlt 24 órában elhunyt két beteg egyike egy gjakovai terhes nő, aki a fertőző betegek kezelésére kijelölt pristinai klinikán halt meg. A korábbi hírekből kiderül, hogy a nő 40 éves volt és április 15-e óta volt intenzív osztályon.

Korábban az a magyar operatív törzs tájékoztatóin elhangzott, a terhesség önmagában nem jelent plusz kockázatot, azonban bárki megfertőződhet, és a várandós a nők immunrendszere átalakul, így őket is védeni kell a fertőzéstől. A koszovóban történtek mutatják, hogy meg is fertőződik, és akár végzetes kimenetele is lehet a betegségnek. A koszovói hatóság egyébként nem közölt más részleteket az elhunyt terhes nőről, így azt sem tudni, szenvedett-e valamilyen alapbetegségben, ami magasabb kockázatúnak minősült volna, és az sem ismert, milyen minőségű egészségügyi ellátást kapott, csak a kora, és az, hogy terhes volt és a halála előtt intenzív kezelésben részesült.

Az is tény, hogy eddig a világból nagyon kevés esetet jelentettek, mikor várandós nők haltak bele a koronavírus okozta komplikációkba.

A balkáni országban egyébként a hírügynökségi tájékoztatás szerint tegnap 191 tesztet végeztek el koronavírusra, hat mutatott pozitivitást közülük.

Február 8-tól máig összesen 5200 koronavírus-gyanús mintát vizsgáltak meg, ezek közül 604 volt pozitív, 18 halálesettel.

További öt beteget gyógyítottak meg, tehát eddig összesen 128 gyógyult. 6514 kapcsolattartási eset van ellenőrzés alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések