A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soha nem látott intézkedések: íme, a brit királyi család karanténszabályai

Soha nem látott biztonsági intézkedésekkel óvják II. Erzsébet brit királynőt és férjét, Fülöp herceget a windsori rezidencián, hogy egészségben vészeljék át a világjárványt.

A teljes elszigeteltségben élő idős uralkodópárt 22 fős állandó személyzet szolgálja ki, akiket még a járvány kezdetén a Buckingham-palota mintegy 500 főnyi alkalmazotti csapatából választottak ki. Az élükre pedig egy katona, Tony Johnstone-Burt, a királyi haditengerészet volt tisztje került, aki a feladatot egyfajta hadművelethez hasonlította.

– Az itteni szolgálat egy hosszú tengeri kiküldetéshez mérhető, amelynek során a tengerészek több hónapig nem találkozhatnak a családjukkal. Ez a csapat is, köztük a királynő magántitkára, éjjel-nappal a kastélyban van, ideköltöztek a karantén elrendelése, március vége óta, mert nem kockáztathatjuk, hogy a családjukkal találkozva, a fertőzést behozzák a kastélyba – indokolja a szigorú szabályokat a királyi karantén vezetője, aki azt is elmondta: az egész küldetés a Buborék becenevet kapta, utalva arra, hogy az intézkedésekkel távol tartanak minden veszélyforrást az idős uralkodótól.

– Rendszeresen tesztelik az egész csapatot, ám így sem sikerült teljesen kiszűrni a vírust, néhány hete a királynő kutyáit sétáltató alkalmazott tesztje lett pozitív, így tőle azonnal meg kellett válni – mondta egy bennfentes a The Sun című napilapnak.

A királynő, akihez már a karantén kezdetén csatlakozott a szerepléseitől betegségei miatt visszavonult Fülöp herceg, csak a kiválasztott személyzettel érintkezik, ám nyilvános szerepléseit leszámítva megszokott napirendjét nem adta fel.

– Folyamatosan figyeli a híreket, tévét néz, újságot olvas, hogy naprakész legyen, valamint interneten keresztül tartja a kapcsolatot, hetente egyszer, Boris Johnson kormányfővel, valamint a királyi család többi tagjával – tette hozzá az informátor. – Az uralkodó a legnehezebben azt viseli el, hogy most kedvenc hobbiját, a lovaglást nem űzheti, és csak hullámos papagájait „látogatja”.

Nem vállal szereplést

Az alattvalók legutóbb április 5-én láthatták az uralkodót, aki négyperces, optimizmust sugárzó tv-beszédében a II. világháború idején tanúsított ellenálláshoz és kitartáshoz mérte a jelenlegi helyzetben szükséges magatartást. Bízik abban, nemsokára ismét mindenki találkozhat a családjával, a barátaival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések