Hirdessen itt

Rendhagyó hangoskönyv készült Esterházy Péter születésének évfordulójára

Esterházy Péter (1950-2016) író születésének 70. évfordulója alkalmából rendhagyó hangoskönyvet tett közzé kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Facebook-oldalán, valamint Spotify- és YouTube-csatornáin. 

Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című, 2006-ban a Magvető Kiadónál megjelent regényét olvasták fel a PIM munkatársai, így emlékezve a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas író, publicista születésének évfordulójára – olvasható az MTI-hez elküldött keddi tájékoztatóban.

Elsősorban olyanokat kért fel az intézmény a kezdeményezéshez, akik ismerték, találkoztak vagy dolgoztak Esterházy Péterrel. 

A felkérésre 39 múzeumi kolléga, kézirat- és művészeti táros, múzeumpedagógus, irodalom-és művészettörténész vállalkozott, hogy egy-egy hosszabb-rövidebb részt felolvasva vegyenek részt a rendhagyó megemlékezésben. 

Mint írják, olyan könyvet választottak, amely eddig még nem jelent meg hangoskönyv formájában. Az intézmény a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára szeretné célzottan is elérhetővé tenni a regényt – írták a tájékoztatóban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések