Palkovics László a gazdaságvédelmi intézkedésekről beszélt

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a gazdaság újraindítását szolgáló kormányzati lépésekbe – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet felsővezetőivel tartott hétfői videokonferencián

A tárcavezető szavai szerint az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli Magyarország külső kitettségét, és nem lépi túl a költségvetésben 2019-ben lefektetett kereteket, hanem a források átcsoportosításával szolgálja a vállalkozások és a munkahelyek védelmét.

A megbeszélés áttekintették, hogy miként tudnak a gazdasági élet szereplői felkészülni az újraindulásra, és minél gyorsabban reagálni a kormányzati intézkedésekkel megnyíló új lehetőségekre. Palkovics László megköszönte az elmúlt hetek közös munkáját, hangsúlyozva, hogy a gazdaságvédelmi csomag több elemét a szakmai szervezetek, kamarák javaslataira építve dolgozták ki.

A gazdasági ügyekben érintett minisztériumok és a Magyar Nemzeti Bank vezetői mellett a megbeszélésen

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK),
 a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ),
 a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK),
 a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ),
 a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ),
 az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham)
 a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) képviselői vettek részt.

A felek az egyeztetéseket a gazdaságvédelmi intézkedések bejelentése után, a következő napokban hasonló körben folytatják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések