A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyomkövetőt kapott egy szabolcsi rendőr, nem mehet élettársa közelébe se

Nyomoznak egy szabolcsi rendőr törzsőrmester ellen, annak élettársa ugyanis azt állítja, az egyenruhás bántalmazta őt, sőt, korábbi vallomásainak visszavonására is megpróbálta rávenni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt folytat nyomozást – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nő feljelentése szerint 2020. április 14-én szabolcsi lakóhelyén összeveszett rendőr törzsőrmester élettársával, aki bántalmazni kezdte, amelynek során a haját húzta, illetve erősen megragadta a nyakát.

Az elrendelt nyomozás alatt aztán egy héttel később azt is mondta, hogy élettársa már 2019-ben is többször bántalmazta, sőt, arra is rá akarta venni, hogy vonja vissza feljelentését. Ennek érdekében többször felhívta telefonon a nőt, akit a szülei jelenlétében azzal fenyegetett meg, hogy vérfürdőt rendez, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

A rendőr azt is felajánlotta a sértettnek, hogy amennyiben a feljelentés visszavonása után hamis vád miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti.

A nő vallomására tekintettel a nyomozó ügyészség haladéktalanul előállította a rendőrt, akinek az őrizetét rendelte el, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A rendőr tagadta a bűncselekmények elkövetését, illetve panasszal élt az őrizet elrendelése, valamint a gyanúsítás ellen.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően, 2020. április 23-án bűnügyi felügyeletet és a távoltartást rendelt el a rendőr törzsőrmester ellen azzal, hogy az előírt magatartási szabályok megtartását a rendőrség a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze. A kényszerintézkedés elrendeléséről szóló végzés ellen az ülésen telekommunikációs eszköz útján jelen lévő gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések