A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Norvég kormány: sikerült úrrá lenni a járványon

A statisztikai adatok szerint egy fertőzött már csak 0,7 embernek adja tovább a vírust, ami nem jelenti azt, hogy feloldanák a korlátozásokat Norvégiában

Norvégiában sikerült úrrá lenni a Covid-19 járványon – jelentette ki Bent Höie norvég egészségügyi miniszter hétfőn Oslóban.

Sajtótájékoztatóján a tárcavezető a legfrissebb statisztikai adatokra hivatkozott, miszerint egy fertőzött személy átlagosan 0,7 embernek adja át a vírust. A járványügyi intézkedések foganatosítása előtt Norvégiában ez az érték még 2,5 volt – írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva. A kormányzat célkitűzése az volt, hogy egy fertőzött legfeljebb csak egy másik embernak adhassa át a vírust.

Mindez azt jelenti, hogy sikerült úrrá lenni a koronavírus-járványon – mondta Höie. Ugyanakkor nem tanácsolta a járványügyi korlátozások idő előtti feloldását.

A norvég kormány szerdán határoz a jelenleg április közepéig érvényben lévő korlátozások lehetséges meghosszabbításáról.

Az országban eddig 5760 fertőzöttet regisztráltak, 74-en vesztették életüket a betegségben, illetve 32-en gyógyultak meg. Norvégiában szigorú korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének feltartóztatására. Az ország határait lezárták a külföldiek előtt, a hazájukba visszatérő norvégoknak pedig kéthetes karanténba kell vonulniuk. Húsvétig a többi között a templomokat, az iskolákat, az egyetemeket és az óvodákat is bezáratták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések