A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megint drágult a magyarok kedvelt lottójátéka

A forintgyengülés miatt 740 forintra nőtt az eurojackpot ára. De ez is jó befektetés, ha valakinek ma telitalálata lesz, mert 31,8 milliárd forintot zsebelhet be.

Az immár 360-370 forintos sávban csúszkáló árfolyam a szerencsejátékoknál is érezteti hatását. Tovább drágult ugyanis az eurojackpot, egy mező már 740 forintba kerül.

A Szerencsejáték Zrt. játékleírása szerint "egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban". Az árfolyamhoz igazítva tavaly ősszel 700 forintban állapították meg egy mező árát, az elmúlt hetek árfolyamváltozása miatt viszont ma már 740 forintért lehet részt venni a játékban.

Az eurójackpot 2012-ben indult, és 18 országban - köztük Olaszországban, Spanyolországban, Németországban - lehet részt venni a játékban. Magyarországon 2014-ben sorsoltak először, az eddigi rekordnyeremény bruttó 30 millió euró (akkori árfolyamon 8,5 milliárd forint) volt, amit tavaly nyert meg egy szerencsés játékos.

Az eurojackpot az egyik legnépszerűbb számsorsolós szerencsejáték Magyarországon, a legutolsó, 2018-as adatok szerint nettóban több mint 20 milliárd forintot költöttünk erre a játékra, ami 25,8 százalékos növekedésnek felelt meg az egy évvel korábbihoz képest. A hatos lottóra nem sokkal többet, 21,8 milliárdot fizettek a játékosok 2018-ban, az ötös lottóra 44 milliárdot.

Az eurojackpot sorsolását minden pénteken tartják, akinek ma telitalálata lesz, 31,8 milliárd forintnak megfelelő euróval gazdagodik, ugyanis 90 millió euró a heti várható főnyeremény.

Más lottójáték is drágult a közelmúltban. Az ötös és a hatos lottó ára 250 forintról 300 forintra emelkedett, ugyanígy a skandináv lottóé. Ezzel együtt a nyereményalap is emelkedett. Szintúgy változott az év elején a puttó, a kenó és a joker játékok ára, 50 forinttal drágultakm míg a luxor ára 25 forinttal nőtt.

A Szerencsejáték Zrt.-nek kapóra jön egyébként az áremelés, a járvány miatt ugyanis érdektelenné vált a sportfogadás, mivel lényegében minden meccset töröltek: a bajnokságokat leállították, az idei nagy sporteseményeket - olimpia, labdarúgó Európa-bajnokság - egy későbbi időpontban rendezik meg.

A koronavírus járvány a céget más módon is alkalmazkodásra kényszeríti. A speciális intézkedések alapján a lottózókban egyszerre maximum három ember tartózkodhat a lottózó munkatársain kívül, valamint tartaniuk kell a két méter távolságot a sorban állóknak. Biztonsági okokból nem lehet használni a lottózókban kihelyezett tableteket, és a bankkártyás fizetést preferálják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések