Hirdessen itt

Koronavírusból gyógyultak beszéltek küzdelmükről: "Pár napja még azt hittem, meg fogok halni"

Már több mint 900 ezer embert fertőzött meg eddig a világon a koronavírus, amely ezidáig 47 ezer halálos áldozatot szedett. Szerencsére sokkal magasabb a gyógyultak száma: már több mint 190 ezren győzték le a fertőzést.

A Guardiannek négy különböző korú ember mesélte el, hogyan élte meg és gyűrte le a koronavírust. -írta meg elsőként a szeretlekmagyarország.

A 41 éves, Skóciában élő Ati a fertőzés minden eddig ismert tünetét észlelte magán: belázasodott, folyamatosan köhögött, hasi és mellkasi fájdalmai voltak, légszomj gyötörte, nem érzett sem ízeket, sem szagokat. Azt tanácsolták neki, hogy kezelje magát otthon, de amikor már vért köhögött fel, azonnal kórházba került Edinburgben.

"A nővérek is legalább annyira meg voltak rémülve, mint én. Úgy mondták el, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztem, mintha biztos lenne, hogy meg fogok halni" - mondta a nő.

Az első tünetek megjelenésétől számított 13. napon tetőzött nála a betegség, akkor már harmadik napja kórházban feküdt. Ati még több vért köhögött, tovább emelkedett a testhőmérséklete, és a szorító érzés a mellkasában is erősebb volt, mint addig. Aztán éjszaka elkezdett jobban lenni.

"Legnagyobb meglepetésemre utána már nem voltam lázas. A testem végre elkezdte legyűrni a vírust, másnap pedig olyan jól voltam, hogy azt mondták, ha minden rendben lesz, hamarosan hazamehetek. Annyira megkönnyebbültem.

Végig az járt a fejemben, hogy hamarabb be kellett volna jönnöm a kórházba, attól féltem, hogy már túl későn kerültem be. Ez volt életem legfélelmetesebb élménye" - mesélte a nő.

Az 51 éves Lou-nak is halálfélelme volt, annyira megviselte a szervezetét a betegség. Nem kapott levegőt, 40 fokos láza volt, a vérnyomása és az oxigénbevitele pedig nagyon lecsökkent. Férjén is jelentkeztek már a tünetek, ezért mindkettejüket kórházba vitték. A nőnek sikerült gyógyszerekkel stabilizálni az állapotát, és miután enyhültek tünetei, hazaengedték.

"Legalább már ki tudok kelni az ágyból, ami nagy dolog. Pár napja még azt hittem, meg fogok halni" - mondta Lou.

A 22 éves -egyébként egészséges - Ryannek nem voltak olyan súlyos tünetei, mégis megviselte szervezetét a betegség. Vörös váladékot köhögött fel, kimerült volt, émelygett, éjszaka izzadt és lázas is volt.

"Ki sem tudtam kelni az ágyból, amikor a legmagasabb volt a lázam. Nem volt étvágyam, vizet is alig tudtam inni" - mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések