Koronavírus-Magyarország: százmillióval segített a magyar milliárdos

Százmillió forintot és több, mint ezer szájmaszkot adott Gattyán György alapítvány a karanténkórházakba. Emellett egészségügyi dolgozóknak küldenek ételt és hátrányos helyzetű gyerekeknek laptopokat.

Szájmaszkokkal, laptopokkal, asztali gépekkel, száraz étellel és százmilliókkal készült Gattyán György üzletember két alapítványa, a Gattyán Alapítvány és a Docler Alapítvány a koronavírus elleni küzdelemre. Ami a kórházakat illeti, már vészhelyzet kihirdetésének hetén 1200 szájmaszkot szállítottak abba a hat budapesti kórházba, amelyekről tudni lehetett, hogy koronavírus-fertőzötteket kezelnek majd. Ezekenek a kórházaknak 100 millió forintot is adott a milliárdos vállalkozó.

A másik jótékonysági szervezetük, a Gattyán Alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekeket segíti számítástechnikával, 150 számítógépet osztottak szét (asztali gépeket és laptopokat is) azoknak a szervezeteknek, amelyekkel az alapítvány egyébként is kapcsolatban áll. Van olyan gyermekotthon, ahol egyáltalán nem volt számítógép, most pedig hirtelen több pc-n is tanulhatnak a gyerekek.


Gattyán György Magyarország harmadik leggazdagabb embere, mecénás, a Prima Primissima Alapítvány és egy vadonatúj sportág, a Teqball egyik alapítója, alapítványaival rászorulókat és fiatal sportolókat támogat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések