A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: az utcán hevernek a holttestek Ecuadorban

Nincs, aki elvigye a halottakat, a hűtőházak is megteltek, a lakosok a kormányt vádolják, mert nem készült fel a járványra. 

Ecuador egészségügye már most összeomlott a járvány következtében, a gyógyítás mellett már nem működik a halottak összegyűjtése sem, sok beteg otthon hal meg - írja a hvg.hu.

A dél-amerikai országba a járvány gócpontja Guayaquil városa, ahol már megteltek a halottakat tároló épületek, ide már nem tudják szállítani az elhunytakat. A közösségi médiában terjednek képek az utcán a földön fekvő halottakról vagy épp a járdán lévő koporsókról.

Az egészségügy akadozása mellett az is óriási gond, hogy sok család nyakába szakad az otthon ápolás a karantén miatt, és sokszor a lakásban hal meg a beteg is, akinek a holttestével aztán nem tudnak mit kezdeni.

Egy helyi lakos a közösségi médiában osztotta meg a képet, ahol azért könyörgött, hogy a szomszédja utcán heverő holttestét szállítsák el. Ami aztán megtörtént végül, de jól jelzi az országban uralkodó állapotokat.

Az ecuadoriak a kormányt okolják, mert nem készült fel a járványra, annak ellenére sem, hogy az európai esetek jelezték, mi várható. Emellett persze az emberek sem vették komolyan sokáig a fertőzést, azt gondolván, hogy „ez csak egy influenza”

Mivel a tesztelés itt sem széles körben zajlik, nem tudni, hogy a halottak közül pontosan héányan estek áldozatául a járványnak.

COVID-19 death toll mounts in Ecuador

Hospitals and morgues in Ecuador are feeling the strain of the coronavirus pandemic. Many are filled to capacity. So far, 98 people have died and more than 2...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések