A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Az USA-ban az utcára vonultak a korlátozások miatt

Az Egyesült Államokban már nemcsak a koronavírus jelent problémát. Pénteken több ezer tüntető gyűlt össze a Wisconsin állambeli Madisonban, hogy a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedések ellen tüntessenek - írja a New York Times.
Az Egyesült Államokban pénteken jelentették be, hogy a hatóságok május 26-ig hosszabbították meg a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. A pénteki volt az eddigi legnagyobb tömeget megmozgató tüntetés.

A demonstrációs hullám ugyanis már közel egy hete tart az Egyesült Államokban. Néhány nappal ezelőtt Michiganben már fegyver is előkerült az egyik tüntetésen. A madisoni felvonulások készült fotók tanúsága szerint az emberek nem tartották be az előírt társadalmi távolságtartást, többen amerikai zászlókkal, feliratozott táblákkal érkeztek, és a szabadságukat követelték.

A New York Times által megszólaltatott tüntetők közül többen elmondták, nem értenek egyet a járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedésekkel, szerintük ugyanis Wisconsin államban nincs elég fertőzött ahhoz, hogy ilyen mértékű lezárásokat rendeljenek el a hatóságok. Korábban maga Donald Trump elnök is kiállt a tüntetők mellett támogatva a korlátozások mihamarabbi enyhítését.

Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg a legtöbb, 905 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, az elhunytak száma pedig meghaladja az 51 ezret a Johns Hopkins egyetem adatai alapján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések