A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitörtek az emberek a karanténból Kenyában

Bár két egymást követő negatív koronavírus-tesztet produkáltak, kenyaiak egy csoportja nem hagyhatta el a karantént a fővárosban, Nairobiban.

A kenyaiaknak az országba érkezésük után kellett karanténba vonulniuk – ez még a határzár előtt történt.

Tizenkét ember tört ki egy kórházi karanténból Kenya fővárosában, mert túl sokba kerül nekik a karantén napidíja – írja a BBC. Az izoláció ugyanis fizetős.

A kenyaiak arra panaszkodtak a BBC-nek, hogy a nairobi izolációs központban rosszak a körülmények, ezért döntöttek úgy, hogy a tiltás ellenére otthagyják. Azt is mondták, hogy a kormány folyamatosan hosszabbítja a kötelezően ott töltendő időt.

“Mostantól nem áll szándékunkban visszamenni a karanténba. Nem tudunk fizetni, és nincsen semmilyen tudományos indoklás arra, hogy miért kellene ott lennünk” – nyilatkozta a BBC-nek Simon Mugambi a Kenyatta University karanténközpontban.

Azon túl, hogy két negatív teszt után sem engedik ki őket, Mugambi szerint a kormány már kilátásba helyezte, hogy a jövőbeni teszteket nekik kellene kifizetniük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések