A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitört a piabalhé a parlamentben: szondáztatást kért a független képviselő

Még a válság idején is megy a lazulás a T. Házban?

Egy független képviselő, Bencsik János egyenesen szondát kért a parlamentbe, mondván: egyesek az éjszakába nyúló vita idején úgy heherésztek a patkóban, mint akik igencsak jól érezték magukat előzőleg a parlamenti büfében.

Bencsik felszólalásában a levezető elnöktől szondáztatást kért. Később közleményében azt írta: „Biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában. Mivel erre jelenleg nincs létező gyakorlat, ezért arra kérem a rendbontásra rendkívül érzékeny Kövér László házelnököt, teremtse meg a feltételeit annak, hogy a jövőben ki lehessen zárni az ülésnapról a beszámíthatatlan képviselőket. Az országgyűlési képviselőkre ugyanazon előírások kell, hogy vonatkozzanak, mint a magyar dolgozók millióira.”

Bencsik jelezte, kormánypárti képviselők viselkedését nehezményezi, ám hogy pontosan kikre gondolt, nem mondta ki. Szondáztatásra végül nem került sor.

Egy biztos, kevés olyan munkahely van, mint a T. Ház. A parlamenti büfében ugyanis bárki korlátozás nélkül vásárolhat sört vagy bort. A képviselőket megszondáztatni senkinek nincs joga, és számonkérni sincs, hogy isznak-e munka közben alkoholt, vagy sem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések