A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében nyolc igazolt koronavírus-fertőzött van

A hivatalos adatokból kiderült, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében csütörtökről péntekre eggyel emelkedett a koronavírus-fertőzéssel regisztrált személyek száma, tehát összesen nyolc igazolt koronavírusos betegről van tudomása a hatóságnak Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján a szoljon.hu arra volt kíváncsi, hogyan történik a járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek hatósági ellenőrzése. Pontosan mire terjed ki, milyen módszer szerint zajlik, és milyen időközönként valósul meg az ellenőrzés?
– A rendőrség továbbra is folyamatosan hajtja végre ezeket a feladatokat – válaszolt a kérdésre a pénteki sajtótájékoztatón Kiss Róbert, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

– Az április másodikán hatályba lépett kormányrendelet értelmében a rendőrség már saját hatáskörben teljesíti a hatósági házi karantén ellenőrzésével összefüggő feladatokat. Rendőreink egészségvédelme az egyik legfőbb prioritás, éppen ezért az ellenőrzéseket úgy szervezzük, hogy a személyes kontaktusokat a legkisebb mértékben is elkerüljük az ellenőrizendő személyekkel. Távolról, az arc felismerésével azonosítjuk be ezeket az embereket – tette hozzá Kiss Róbert, aki az ellenőrzés gyakoriságáról annyit árult el, hogy mindenkit ellenőrizni fognak, ennek szúrópróbaszerű időpontjait folyamatosan tervezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések