A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiába a koronavírus, nem érdekli Hosszú Katinkáékat

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére sem állnak le a készítők a Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóról szóló dokumentumfilm forgatásával.

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András.

A koronavírus-járvány okozta helyzet azonban az egész világot megtépázta, a filmipart is. Számos film forgatását, premierjét halasztották el. Így járt többek között a Stranger Things 4. évada, a több millió embert felcsigázó, a Jóbarátok különleges része – pedig nemrég jelentették be a hírt – vagy épp a Mission Impossible új epizódja is.

Ám a fesztiválok sem úszták meg, mint a világ egyik legnívósabb zenei fesztiválja, a Glastonbury és a Sziget Fesztivál, és a Cannes Filmfesztivál időpontját is júniusra tolták. És persze a pornóipar is leállt.

A globálisan bekövetkező változások azonban nem korrelálnak Hosszú Katinka dokumentumfilmjével. A tervek szerint a film a tokiói olimpia után kerülne a mozikba, amit azt jelenti, hogy ez csak 2021-ben lesz, hiszen a járvány miatt el kellett halasztani az eseményt.

A forgatás alatt betartják a kétméteres szabályt

A portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra.

A szerkesztőségünknek elküldött közlemény szerint Hosszú a mostani időszakban is kitartóan edz, készül, és ezt továbbra is kamerákkal követi végig a stáb. Viszont a járvány miatt itt is be kell tartani a szabályokat, így a stáb két méternél nem mehet közelebb az úszóhoz, és folyamatosan fertőtlenítik az eszközeiket is.

Örülök neki, hogy folytatjuk a forgatást és ezt a kritikus helyzetet is megörökítjük, nekem tényleg nagyon fontos ez a film. Igazából engem legerősebben soha nem az érmek motiváltak, sokkal inkább az ösztönöz, hogy másoknak segítsek azzal, hogy a saját példámon keresztül megmutatom, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a csúcsra. Ez a dokumentumfilm erre szuper eszköz, és nagy megtiszteltetés számomra. Természetesen megrendített az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodtam az új helyzethez, már az új edzéstervem is összeállt. A járvány miatt most különösen vigyázok másokra és persze magamra, kizárólag edzeni járok el otthonról, de a versenyek nagyon hiányoznak. Humorral és kreativitással próbálom pótolni, új kihívásokon töröm a fejem, most például bokszolni szeretnék. Bízom benne, hogy a filmen visszanézve ez a vészhelyzet, minden fájdalmával és megpróbáltatásával együtt, egy furcsa útelágazásnak tűnik majd, amiből mindannyian sokat tanulunk – idézi a közlemény Hosszút.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések