A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaország: bozótvágókkal estek egymásnak a nyílt utcán

Fényes nappal, a nyílt utcán machetékkel, szamurájkardokkal, vagy fejszékkel lezajló összecsapások, mint jelenség, egyáltalán nem ismeretlen Magyarországon, hiszen bizonyos bűnözői rétegek már régóta alkalmazzák a konfliktuskezelés ezen formáját. Nyugat-Európában azonban korábban nem ismerték “ezt a módit”.

A társadalom átalakulásával viszont ott is új bűnözési formák és bűnözői magatartások ütötték fel a fejüket. Ezek közé tartozik például, mikor két rivális banda a köztük felmerülő vitákat délután fél négykor, a nyílt utcán rendezik le, méghozzá machetékkel, kardokkal és egyéb szúró-vágó eszközökkel, mint ahogyan történt ez Montpellier városának Gambetta kerületében is. Csodával határos módon senki sem sérült meg, és a francia rendőrség is mindössze 3 embert tartóztatott le.

Montpellierben az elmúlt napokban felélénkült a bandák közti rivalizálás, egyre gyakoribbá váltak az összetűzések. A város ismert a virágzó feketepiacáról, ahol főként különféle kábítószereket és csempészárut lehet beszerezni. A rendőrség szerint a bandák közti feszültség is ehhez kapcsolódik. Ennek fő oka, hogy a határzárak és egyéb korlátozások miatt a bűnszervezetek egyre nehezebben tudják beszerezni a főként Hollandiából, Spanyolországból és Marokkóból érkező drogutánpótlást.

Van olyan drog is, melynek (100 grammal számolt) ára egy hét alatt ugrott 280 euróról 500 euróra.

Forrás: VoiceOfEurope.com

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések