A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Felelősségre kell vonni őket a tetteikért” – Beperelték Kínát a koronavírus-járvány miatt

Missouri állam legfőbb ügyésze, Eric Schmitt kedden nyújtott be keresetet a koronavírus okozta emberi tragédiák és gazdasági következmények miatt Kínával szemben.

A pert a kínai kormány, a Kínai Kommunista Párt és további egyéb kínai állami intézmények ellen indították, akik a vád szerint számos információt hallgattak el a COVID-19-cel kapcsolatban, tagadták annak fertőzőképességét, valamint elnyomták azokat, akik felhívták volna a figyelmet a veszélyekre – írja a 24.hu.

„A kínai kormány hazudott a világban a COVID-19 veszélyeiről, elhallgattatta a figyelmeztetőket, illetve nagyon keveset tett a fertőzés terjedésének megakadályozásáért. Felelősségre kell vonni őket a tetteikért” – olvasható a közleményben.

Kínát azzal is vádolják, hogy bár az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) volt bizonyítéka arra, hogy a vírus terjedhet emberről emberre, Kína tagadta ennek lehetőségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések