A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eredivisie: véget ért a holland bajnokság, de egyelőre nincs bajnok

Szeptember elsejéig biztosan nem rendeznek futballmeccseket Hollandiában, ezért a félbeszakított bajnokság is véget ért. Az Ajax lenne a bajnok.

Mark Rutte holland miniszterelnök kedd este jelentette be, hogy az országban szeptember elsejéig minden engedélyköteles rendezvényt törölnek a koronavírus-járvány miatt, így még nézők nélkül sem rendezhetnek labdarúgó mérkőzéseket a Benelux államban.

A Holland Labdarúgó-szövetség április elején arról tájékoztatott, hogy június 19-én újraindítaná az első- és másodosztályú küzdelmeket, természetesen zárt kapuk mögött, de az élklubok közül az Ajax, az AZ Alkmaar és a PSV Eindhoven képviselői is azt kérték a szövetségtől, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivise küzdelmeit a járványhelyzet miatt.

A bajnokság félbeszakításakor az Ajax vezette az élvonal tabelláját, de csak jobb gólkülönbségével megelőzve az azonos pontszámmal álló Alkmaart - mindez azt jelentené, hogy ha a német és francia férfi kézilabda-bajnokságok mintájára bajnokot hirdetnének a jelenlegi állás alapján, az amszterdamiak örülhetnének.

A holland szövetség egyelőre nem reagált a kormányzati döntésre, így azt sem tudni, hogy valóban hirdetnek-e bajnokot vagy törlik az eddigi eredményeket. Az Európai Labdarúgó Szövetség csütörtökön egyeztet 55 tagállamának képviselőivel, mi legyen a felfüggesztett nemzeti bajnokságok sorsa, így vélhetően a hollandok is kivárnak csütörtökig a döntés meghozatalával.

Ha a hollandok úgy döntenek, hogy bajnokot hirdetnek, akkor követnék a szomszédos belgák példáját, ahol hetekkel ezelőtt bajnokká nyilvánították a listavezető Club Brugge csapatát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések