A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Boris Johnson kórházba került a koronavírus okozta tünetei miatt

Tíz nappal azután, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, Boris Johnson kórházba került.

Boris Johnson elkapta a koronavírust. A brit miniszterelnök ezt maga jelentette be a közösségi oldalán. Videó bejegyzésében arról annyit mondott akkor, hogy csak enyhe tünetei vannak, házi karanténból tovább folytatja a munkát, és küzd a járvány megfékezéséért.

A BBC most azt írja, miután a tünetei - mint például a magas láz - azóta sem múltak el, Boris Johnsont kórházba vitték újabb vizsgálatokra és a ma éjszakát biztosan benn tölti majd.

A londoni kormányfői hivatal szóvivője vasárnap este közölte: csak elővigyázatossági lépésről van szó, amelyet Johnson orvosa javasolt - nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba. Hozzátette: a kitartó tünetek miatt az a döntés született, hogy észszerű lenne, ha kórházi orvosok is megvizsgálnák a kormányfőt. 

Azt is kiemelte, hogy Boris Johnson változatlanul ellátja miniszterelnöki feladatait és kapcsolatban van kabinetje tagjaival - írja az MTI. Hozzátette: Johnson ezúttal is köszönetet mond a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) tagjainak a járvány megfékezését célzó rendkívüli munkájukért, egyben ismét arra szólítja fel az embereket, hogy a kormány útmutatásának megfelelően maradjanak otthonaikban.

Tegnap derült ki egyébként, hogy a brit miniszterelnök terhes menyasszonya, Carrie Symonds is elkapta a fertőzést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések