A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajai orvhalász került a rendőrök hálójába

A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a tiltott eszközzel halászó férfi ellen.

Halőrök tettek feljelentést 2020. március 27-én késő este a rendőrségen. Elmondták, hogy feladatuk ellátása közben egy orvhalászt értek tetten a Kamarás-Dunán, akit a zsákmányával együtt a helyszínen visszatartottak.

A rendőrök azonnal a horgászegyesület munkatársainak a segítségére siettek, és előállították a tiltott eszközökkel horgászó 44 éves helybélit. A férfi úgynevezett leshálót telepített a Sugovica vízterületén, és ennek segítségével tett szert a halakra. Az őrök lefülelték, miután a keszegekkel, sügérrel teli hálót a vízből kiemelte. A kíméletlen és szabálytalan módszer eredményeként a halak egy része már a hálóban elpusztult.

Az állatkínzással és orvhalászattal gyanúsítható férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések