A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok ezúttal Irakban fegyverzi fel az Iszlám Állam terroristáit

Az iraki Anbar kormányzóság egyik magas rangú tisztviselője szerint az utóbbi időszakban megnövekedett az Iszlám Állam terroristáinak jelenléte a kormányzóság azon térségében, melyet az amerikai csapatok ellenőriznek.

A tisztviselő szerint ez a terület vált a terroristák rejtekhelyévé és ezzel egyidejűleg az amerikaiak fegyverekkel és logisztikai felszereléssel is ellátják az Iszlám Állam tagjait.

Qusai Al-Anbari, a Badr Mozgalom vezetője Anbar kormányzóságban és arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok számos terroristát szállít át Szíriából Irakba, pontosabban a nyugati sivatagos Anbar kormányzóságba. Az ide érkező terroristák viszont veszélyt jelentenek a térségben lakó iraki polgárokra.

A politikus szerint az Egyesült Államok és a NATO, valamint a térségben lévő wahabita szövetségeseik folyamatosan táplálják a káoszt Irakban és eközben folytatják Irak és Szíria egyes területeinek megszállását mégpedig a ,,terrorizmus elleni harcra,, hivatkozva.

Már márciusban is érkeztek jelentések arról, hogy az Iszlám Állam terroristái az iraki Anbar kormányzóság területén gyülekeznek. A Szíriából folyamatosan érkező iszlamista fegyvereseket pedig az Egyesült Államok támogatja. Ehhez a támogatáshoz az is hozzá tartozik, hogy a terroristákat az amerikai légierő helikopterei szállítják át Szíriából Irakba.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (fort-russ.com)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések