Hirdessen itt

A Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa rendesen odavágott az Emminek

A budapesti Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Prof. dr. Berényi Marianne megmondta a véleményét az EMMI járványügyi intézkedéseiről.

Mint ismert, a minisztériumi utasítás szerint ugyanis április 15-ig fel kell szabadítani a kórházak közfinanszírozott ágykapacitásának minimum 60 százalékát - derült ki az RTL Klubhoz eljutott levélből. Ezután több kórházból is érkeztek olyan hírek, hogy elkezdték hazaküldeni a a súlyos betegeket.

Az Index szúrta ki a főorvos keddi posztját, amit az 1001 orvos hálapénz nélkül csoportban osztott meg:

"Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget. A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent. A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, mely a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez." - írta Prof. Dr. Berényi Marianne osztályvezető főorvos a csoportban.

Az EMMI azzal indokolta az ágykapacítások átszervezését, hogy a legrosszabbra készülnek a járvány miatt és ez mindenkitől áldozatokat követel, a más betegségben szenvedők családjától is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések