A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koronavírus miatt Nadal már egy hónapja nem fogott teniszütőt

Egy hónapja nem fogott ütőt Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, a teniszidény pedig a leghamarabb július közepén folytatódhat.

A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murray-t megjeleníteni a beszélgetésben.

„Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök” – nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy „Hát, ez briliáns... Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”

A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert: „Hát, ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz” – tréfálkozott a svájci klasszis.

Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

„Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e” – tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

„Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben” – jelentette ki. „Csiszolgatom a tudásomat, és majd rád írok, Andy, amikor már készen állok egy meccsre” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések