A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fidesz tájékoztatást kér a BKK-nál történt zaklatásról

A fővárosi Fidesz-KDNP tájékoztatást kér a BKK-nál történt zaklatásról azt követően, hogy sajtóinformációk szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát - közölte a kormánypártok budapesti frakcióvezetője szerdán, az MTI-vel.

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményében hangsúlyozta, álláspontjuk világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. A hírek alapján felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is tisztázásra vár - fejtette ki.

A kormánypártok elsőként arra várnak választ, igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa.

Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát? - kérdezte Láng Zsolt.

Azt is firtatja, a főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi.

Láng Zsolt rákérdezett továbbá, hogy tettek-e rendőrségi feljelentést a ügyben, valamint indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések