A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

14 igazolt fertőzöttet regisztráltak Borsodnádasdon és környékén

Kormos Krisztián Borsodnádasd polgármestere és Valkó Gyöngyi háziorvos a település hivatalos oldalán osztotta meg a legfrissebb információkat a járványhelyzettel kapcsolatban.

Mint ismert, a borsodnádasdi idősotthonban 31 fertőzött van, közülük 15-öt szállítottak kórházba, egy beteg pedig elhunyt. Valkó Gyöngyi beszámolt arról, hogy a kórházban ápoltak közül ketten az intenzív osztályon vannak, de van esélyük a gyógyulásra.

Hozzátette: a fertőzés már több helyen megjelent a környéken is. Borsodnádasdon 10, Balaton településen 2, Bekölcén és Járdánházán pedig 1-1 megbetegedést regisztráltak.

A koronavírus-járványról tájékoztató hivatalos oldal alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg 52 fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 31 az érintett idősotthon gondozottja, a maradék 14 pedig vagy a településen vagy a környéken lakik.

Kormos Krisztián hozzáfűzte: a napokban vissza kellett vonni a munkából az arlói háziorvosi rendelő dolgozóit, mivel igazoltan fertőzött személy kontaktjaiként nevezték meg őket. Az első tesztjük eredménye negatív lett, ám majd csak a megismételt teszt után állhatnak ismét munkába.

A tájékoztatóban leírták, hogy a héten folytatódtak a védőeszközök beszerzése , már valamennyi intézményük fel van szerelve szinte mindennel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések