A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi fesztivált rendeznek Tatabányán

Komoly- és könnyűzenei produkciókat felvonultató, irodalmi és színházi élményeket kínáló tavaszi fesztivált rendeznek Tatabányán március 20. és április 4. között. A két hét alatt 24 programot láthatnak az érdeklődők - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész és egyedi hangzásvilágáról, összetéveszthetetlen karakteréről ismert együttese nyitja meg a fesztivált március 20-án.

A következő napon rendezik a XI. Dallam Regionális Kórustalálkozót, mely nem verseny, de szakértő zsűri összegzi a hallottakat és díjazzák a legmagasabb színvonalú produkciókat.

Fülei Balázs fiatal zongoraművész ad koncertet március 23-án, hétfőn. A programban César Franck, Debussy, Liszt Ferenc és Ludwig van Beethoven művei szerepelnek.

Pajor Tamással, az egykori Neurotic és Ámen együttesek frontemberével beszélgethetnek a Haladó magyar című új kötetéről az irodalomkedvelők március 24-én. Másnap a dzsessz kedvelőinek ad műsort a Tatabányai Black Diamond Big Band, vendégművészeik, Pocsai Kriszta és Gyárfás István.

Kubai, francia és magyar táncművészek lépnek színpadra Frenák Pál koreográfus Birdie című előadásában március 26-án, csütörtökön. A művet a repülés-motívumon túl Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon's San Clemente című dokumentumfilmje inspirálta. A produkció zenei anyaga a fiatal berlini zeneszerző, Norman Levy munkája. A társulatra jellemző elektroakusztikus zenei világ most klasszikus zenei etűdökkel ellenpontozódik, Kertész Endre csellójátékával a színpadon.

A Kortárs Galériában pénteken este nyílik meg a szentendrei Vajda Lajos Stúdió alkotóinak tárlata, a tatabányai múzeum pedig a gyűjtemény eddig nem látott darabjaiból álló válogatással csatlakozik a programsorozathoz.

Jordán Tamás és Sebő Ferenc március 29-én, vasárnap prózában és dalban szólaltatják meg József Attila gondolatait közös estjükön.

Emellett Snétberger Ferenc és a Felsőörsön működő tehetségközpont diákjai és pedagógusai adnak közös koncertet, a Földi Imre Sportcsarnokban pedig a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt mutatják be. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések